Saturday, 12 October 2013

Tupperware Brands : Tips untuk New Member Tupperware Brands Part 1

Assalamualaikum WBT dan Selamat malam
Entry ini khas utk rakan2 blog saya yang baru sertai Dunia Tupperware Brands.
Welcome To The Club sis n bro..
hehehehehe...

Malam ni saya bagi beberapa tips mereka yang baru berjinak2 dan ingin mengenali serba sedikit ttg Biz Tupperware Brands.
Moga2 tips ini berguna utk rakan2 pengunjung blog Dganutupperwarebrands.

Tips 1: 
*untuk pengetahuan semua Keahlian Tupperware adalah RM70. dan untuk pengkaktifan keahlian perlu membuat sales permulaan sejumlah RM150 dan ke atas. Boleh check di sini.
 * ok mesti ada yang tanya sales RM150 kena bayar RM150 ke?? ok jom tengok gambar kat bawah ini.

ok pada gambar contoh di atas, saya dah bagi contoh Polka Touch Topper Junior. Lupa nak maklum, bila join keahlian Tupperware, dapat potongan 25%. Berbaloi kan?? siapa nak bagi less yang begitu banyak ni. So berbalik mengenai sales RM150 td, anda beli barang ikut harga promosi (RM95) dan beli barang2 lain sehingga cukup rm150 tetapi anda hanya membayar lebih kurang rm112.50. Berbaloi kan?? Good news lagi nnt masuk sales anda RM150 dan bukan harga keahlian.

 kit bag utk new member Tupperware. Anda akan dapat risalah2 dan pelbagai maklumat lagi dalam kitbag. Jangan malas nak study

Tips 2 :
New consultant- apabila anda telah menjadi dah join Tupperware, anda dikenali sebagai consultant. Gempak kan gelaran tu..hehehe...
Senior consultant - apabila anda telah menrecruit  (term yg digunakan untuk downline yang berada di bawah- kan sistem MLM) sebanyak 2 orang dan utk melayakkan anda utk memperoleh komisen 3% dari hasil sales downline anda. TETAPI personal anda hendaklah dibuat sebanyak RM500. Jikalau kurang rm500 xdptlah komisen pada bulan tersebut. Semakin ramai anda merecruit downline semakin banyaklah komisen anda pada bulan tersebut.Tip 3 :
Anda akan bertanya dalam diri... takkan nak jadi consultant je?? Bila nak berjaya dan semakin naik pangkat. ok jika pada masa ini anda sudah bersedia UPLINE yang tersayang akan bantu anda registerkan utk anda dalam fasa DIQ (Director In Qualification). Register isi borang spt nama PENUH, No.ID dan No.Telefon dan yang penting nama Penuh dan No.ID Upine harus ada. Bagaimana program ni?? OK2 program ini mengambil masa 2 bulan utk DIQ harus tempuhi. Anda kena buat SALES RM14,000 dan kena recruit MIN 15 orang. Dan jangan lupa personal sales kena buat RM500 jugak, x boleh missed langsung. Pada masa yang sama, memang kena pulun sikit sbb nak naik pangkat kan kan kan... InsyaALLAH jangan lupa UPLINE yang baik akan bantu anda. Kami dalam TEAM POWER akan sentiasa bantu membantu. Nanti jika anda dah habis program DIQ dengan JAYANYA, anda akan senyum bila tengok komisen dalam cek anda.Tip 4 :
Dan apabila dah berjaya program DIQ anda berjaya naik pangkat jadi DIR (Director). Dan perkara yang paling best personal sales kena buat hanya RM300. dan sales anda akan dikira sekali utk Team sales, Jika masa consultant jika anda buat personal sales utk mendapat komisen, sales yg anda buat xkan dikira utk dapat komisen. Tetapi jika anda dah jadi Director Personal sales sebanyak dikira sebagai dalam Team sales sekali. Ok mesti x faham kan?? Ok saya bagi contoh kat bawah ni :

Dir Personal sales  : RM 300.00
Sales downline : RM1500.00
Team sales :    RM1800.00
Jadi komisen dikira pada sales RM1800 dan bukan RM1500..
Lupa nak maklum pada masa ni, % komisen dah 4%. dan jika anda buat team sales RM3000, RM5000 dan RM10,000 ada % komisen dia. Boleh check balik dalam buku panduan ye.


Tip 5 :
Set Level?? Benda apa tu.. bagi anda yang baru mesti x faham kenapa orang terkejarkan set Level tiap bulan. ok penerangan saya bagi contoh set Level utk katalog baru ni.

Untuk katalog bulan Okt-Nov ni, set level adalah ezy keeper warna biru. Bagaimana nak dapat set level yang menawan ini?? Anda yang baru mesti x percaya harga set2 ini sangat2 murah...diulangi sangat2 MURAH.
Jom saya bagi pembongkaran pada malam ni..(cis ayat x boleh blah)

SET LEVEL 1 - Pembelian sales sebanyak RM480 dan ke atas, melayakkan anda membeli Level ini dengan HANYA RM11.90

SET LEVEL 2 - Pembelian sales sebanyak rm880 dan ke atas, melayakkan anda membeli level ini dengan HANYA RM15.50

SET HOSTESS -  Pembelian sales sebanyak rm680 dan ke atas, melayakkan anda membeli level ini dengan BERGANTUNG PADA HARGA DAN LESS LAGI 25%.
Jadi berbaloi tak anda berbelanja dengan nilai2 sales spt tu dan anda boleh jual bali dengan harga yang lebih menguntungkan anda, yelah nak dapat harga murah nak kena buat sales yang tertera, so pasti ramai akan terkejar2 nak beli... Yakinlah dan Percayalah.
Diharap tips2 yang sedikit ini dapat membantu pada rakan2 yang baru join Tupperware.

jangan lupa bagi mereka yang masih tercari2 Team yang boleh membantu anda, TEAM kamilah jawapannya.
 Jumpa di entry seterusnya....
 

3 comments: